OmaisOiva Hyvinkäällä

Voit olla meihin yhteydessä, vaikka et olisi yhdistyksen jäsen tai virallinen omaishoitaja – neuvomme ja autamme kaikkia omaisensa hoidossa tukea tarvitsevia.

Oiva-hetki

Oiva-hetki on henkilökohtaista keskustelutukea, kuuntelua ja yhdessä olemista. Hetki omaa aikaa.

Henkilökohtainen neuvontaa ja ohjaus toteutetaan puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisen tapaamisen merkeissä. Tarjoamme kahdenkeskistä keskustelutukea, tietoa ja neuvontaa sekä apua esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä Minnan ja Päiviin, niin kartoitetaan yhdessä tuen tarve.

Neuvontapiste Piipahdus

Tietoa ja tukea omaishoitotilanteeseen Neuvontapiste Piipahduksesta.

Keväällä 2023 neuvontapiste on avoinna maanantaisin 9.1., 13.2., 13.3., 17.4. ja 8.5. klo 10-12 yhdistyksen toimistolla.

Puhelinaika

Tietoa ja tukea omaishoitotilanteeseen saa myös puhelimitse.

Keväällä 2023 puhelinaika on keskiviikkoisin klo 9-11.

Ota yhteyttä soitamalla joko Minnalle tai Päiville.

Ovet-valmennus

Ryhmämuotoinen Ovet-valmennus® avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhön ja avustamiseen sekä omaishoitajan voimavaroihin. 

Ovet-valmennus®  omaishoitajille Keväällä 2023

Neljän kerran valmennus toteutetaan toimistolla (Kansankatu 10 b 28) torstaisin 2.3., 9.3., 16.3. ja 23.3. klo 12-15. Mukana koulutuksessa on Keusoten omaishoidon työntekijä, sekä fysioterapeutti. Koulutuksen ohjaavat Päivi Koppelmäki OmaisOivasta, ja omaishoidon koulutettu kokemusasiantuntija Jyrki Ista. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ma 27.2. mennässä (p.0442386453 tai pk.omaisoiva@gmail.com)

OmaisOiva-toiminta

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajaliitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen toimintamuoto, jonka avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä kotia. Toiminnan tarkoituksena on tuoda omaishoitajien elämään enemmän voimavaroja ja mahdollisuuksia tunteiden käsittelyyn, lisää osaamista, motivaatiota ja kykenemistä, sekä ennen kaikkea uusien näkökulmien ja vaihtoehtojen löytämistä.

OmaisOiva -toiminnassa omaishoitajia tuetaan viiden eri toimintamuodon kautta:

  • OmaisOiva -kioskeissa annetaan tietoa ja tukea siellä, missä ihmiset liikkuvat esimerkiksi kauppakeskuksissa ja toreilla.
  • OmaisOiva -kahvilat ovat avoimia tilaisuuksia, joissa voi kysyä omaishoidosta, tutustua omaishoitajiin ja jäsenyhdistyksen toimintaan.
  • OmaisOiva -ryhmät ovat säännöllisesti kokontuvia omaishoitajien ryhmiä, jotka sopivat kaikille, jotka kaipaavat pysyvämpää vertaistukea.
  • Ovet-valmennus® on ryhmämuotoista toimintaa, joka avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhän ja avustamiseen sekä omaishoitajan voimavaroihin.
  • Oiva-hetki tarjoaa omaishoitajalle henkilökohtaista keskustelutukea, kuuntelemista ja yhdessä olemista. 

OmaisOiva-kioskit

OmaisOivan infokioskit keväällä 2023: Hyvinkään sairaalan Olka-pisteellä ti 24.1. klo 9-13 ja Yhden Päivän Jutussa to 18.5.