OmaisOiva-toiminta

Voit olla meihin yhteydessä, vaikka et olisi yhdistyksen jäsen tai virallinen omaishoitaja – neuvomme ja autamme kaikkia omaisensa hoidossa tukea tarvitsevia.

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajaliitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen toimintamuoto, jonka avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä kotia. Toiminnan tarkoituksena on tuoda omaishoitajien elämään enemmän voimavaroja ja mahdollisuuksia tunteiden käsittelyyn, lisää osaamista, motivaatiota ja kykenemistä, sekä ennen kaikkea uusien näkökulmien ja vaihtoehtojen löytämistä.

OmaisOiva-toiminnassa omaishoitajia tuetaan viiden eri toimintamuodon kautta:

  • OmaisOiva-kioskeissa annetaan tietoa ja tukea siellä, missä ihmiset liikkuvat esimerkiksi kauppakeskuksissa ja toreilla.
  • OmaisOiva-kahvilat ovat avoimia tilaisuuksia, joissa voi kysyä omaishoidosta, tutustua omaishoitajiin ja jäsenyhdistyksen toimintaan.
  • OmaisOiva-ryhmät ovat säännöllisesti kokoontuvia omaishoitajien ryhmiä, jotka sopivat kaikille, jotka kaipaavat pysyvämpää vertaistukea.
  • Ovet-valmennus® on ryhmämuotoista toimintaa, joka avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhän ja avustamiseen sekä omaishoitajan voimavaroihin.
  • Oiva-hetki tarjoaa omaishoitajalle henkilökohtaista keskustelutukea.
    • Hyvinkäällä henkilökohtainen neuvonta ja ohjaus toteutetaan puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisen tapaamisen merkeissä. Tarjoamme kahdenkeskistä keskustelutukea, tietoa ja neuvontaa sekä apua esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä Minnan ja Päiviin, niin kartoitetaan yhdessä tuen tarve.