OmaisOiva Hyvinkäällä

Voit olla meihin yhteydessä, vaikka et olisi yhdistyksen jäsen tai virallinen omaishoitaja – neuvomme ja autamme kaikkia omaisensa hoidossa tukea tarvitsevia.

Oiva-hetki

Oiva-hetki on henkilökohtaista keskustelutukea, kuuntelua ja yhdessä olemista. Hetki omaa aikaa.

Henkilökohtainen neuvontaa ja ohjaus toteutetaan puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisen tapaamisen merkeissä. Tarjoamme kahdenkeskistä keskustelutukea, tietoa ja neuvontaa sekä apua esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä. Ota rohkeasti yhteyttä Minnan ja Päiviin, niin kartoitetaan yhdessä tuen tarve.

Neuvontapiste Piipahdus

Tietoa ja tukea omaishoitotilanteeseen Neuvontapiste Piipahduksesta.

Syksyllä 2022 neuvontapiste on avoinna maanantaisin 19.9., 17.10., 14.11. ja 12.12. klo 10-12 yhdistyksen toimistolla.

Puhelinaika

Tietoa ja tukea omaishoitotilanteeseen saa myös puhelimitse.

Syksyllä 2022 puhelinaika on keskiviikkoisin klo 9-11.

Ota yhteyttä soitamalla joko Minnalle tai Päiville.

Ovet-valmennus

Ryhmämuotoinen Ovet-valmennus® avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhön ja avustamiseen sekä omaishoitajan voimavaroihin. 


Ovet-valmennus erityislasten vanhemmille syksyllä 2022:

Tapaamiskerrat ovat perjantaina 28.10. klo 16-20, lauantaina 29.10. klo 9-15 ja tiistaina 29.11. klo 17-19 Fox Center -yrityskeskuksessa Järvenpäässä (Wärtsilänkatu 61, 04440 Järvenpää).

Tarkemmasta ohjelmasta lisätietoa alkusyksyn aikana.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Minnalle: puhelin 040 588 2320 tai sähköposti mh.omaisoiva(a)gmail.com

OmaisOiva-toiminta

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajaliitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen toimintamuoto, jonka avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä kotia. Toiminnan tarkoituksena on tuoda omaishoitajien elämään enemmän voimavaroja ja mahdollisuuksia tunteiden käsittelyyn, lisää osaamista, motivaatiota ja kykenemistä, sekä ennen kaikkea uusien näkökulmien ja vaihtoehtojen löytämistä.

OmaisOiva -toiminnassa omaishoitajia tuetaan viiden eri toimintamuodon kautta:

  • OmaisOiva -kioskeissa annetaan tietoa ja tukea siellä, missä ihmiset liikkuvat esimerkiksi kauppakeskuksissa ja toreilla.
  • OmaisOiva -kahvilat ovat avoimia tilaisuuksia, joissa voi kysyä omaishoidosta, tutustua omaishoitajiin ja jäsenyhdistyksen toimintaan.
  • OmaisOiva -ryhmät ovat säännöllisesti kokontuvia omaishoitajien ryhmiä, jotka sopivat kaikille, jotka kaipaavat pysyvämpää vertaistukea.
  • Ovet-valmennus® on ryhmämuotoista toimintaa, joka avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhän ja avustamiseen sekä omaishoitajan voimavaroihin.
  • Oiva-hetki tarjoaa omaishoitajalle henkilökohtaista keskustelutukea, kuuntelemista ja yhdessä olemista.