Omaishoitajuus

Monet eivät tiedosta olevansa omaishoitajia eikä oman tilanteen arvioiminen ei aina ole helppoa. Omaishoitajuuden tunnistaminen on joskus vaikeaa jopa ammattilaisille.  Tunnista omaishoitaja (Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n) sivuston kautta voit tunnistaa omaishoitotilanteen ja testata oletko omaishoitaja. Jos tunnistat itsesi omaishoitajaksi, ota yhteyttä Hyvinkään yhdistykseen, niin autamme ja ohjaamme sinua tilanteesi mukaan.

Minäkö omaishoitaja? Ensiopas omaishoidosta on Omaishoitajaliiton julkaiseman opas, jonka tarkoituksena on pysäyttää omaishoitaja pohtimaan, miten elämä on muuttunut läheisen ihmisen sairastumisen, vammautumisen tai lapsen diagnoosin seurauksena.

Omaishoitajaliitton sivuilla on runsaasti tietoa omaishoidosta ja omaishoitajuudesta. Tutustu esimerkiksi omaishoidon tietopakettiin

Hyvinkää kuuluu Keski-Uudenmaan sotealueeseen. Keusoten omaishoidon yhteystiedot ovat:

Kelan sivuilta saa tietoa muun muassa kuntoutuskursseista, sopeutumisvalmennuksista ja eläkkeen saajan hoitotuesta.

Omaishoitajana läheiselle -opas (Suomi.fi) vastaa esimerkiksi kysymyksiin, kuka voi olla omaishoitaja, mitä omaishoidon tuki sisältää, mitä omaishoitajan tehtävät ovat ja miten omaishoito voi päättyä.

Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n Omaisneuvo-sivuston kautta saa tietoa omaishoidosta eri kielillä.

Mielenterveysomaisten keskusliitto – FinFami on mielenterveysomaisten ja -omaishoitajien valtakunnallinen edunvalvoja ja omaistyön asiantuntijaorganisaatio.

Omaishoitajaliitto on julkaissut Mielen hyvinvointia -tietopaketin, johon on koottu erilaisia näkökulmia, tietoa ja vinkkejä hyvinvoinnin tueksi.