OmaisOiva-toiminta

Omais-Oiva-kahvilapöllöt

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajaliitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen, omaishoitajien voimavaroja tukevia toimintamuotoja toteuttava, kehittävä ja juurruttava toimintamuoto. Hankkeen avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista tarjoamalla tietoa, ohjausta ja vertaistukea mahdollisimman lähellä kotia.


OmaisOiva tuo omaishoitajille

  • kykyä, halua ja osaamista toimia omaishoitajana
  • osallistumisen mahdollisuuksia lähelle omaishoitoperheitä
  • voimavaroja käsitellä erilaisia tunteita, löytää mahdollisuuksia ja uusia näkökulmia elämään
  • vahvuutta toimijuuteen
  • omaishoitajien elämään vähemmän täytymistä, enemmän osaamista, motivaatiota, tunteiden käsittelyä, kykenemistä  –  ennen kaikkea vaihtoehtoja.

Paikallisyhdistysten toimijoille

  • monipuolisempia mahdollisuuksiatoimia
  • kehittyvää osaamista ja yhteistyöverkostoja
  • pitkäjänteistä ja suunnitelmallista toimintaa omaishoitoperheiden tukena

Kun tarvitset eväitä omaishoitajan toimimiseen ja haluat viihtyä toisten omaishoitajien seurassa, tule mukaan! OmaisOivan eri toimintamuodoista voit valita itsellesi sopivan tai kokeilla vaikka kaikkia.

Omais-Oiva-valmennuspöllö

OmaisOiva-kioskeissa ja kahviloissa  saat tietoa omaishoidosta ja erilaisista tuista ja palveluista. Voit myös vaihtaa kokemuksia toisten omaishoitajien kanssa ja kuulla Omaishoitajat ja Läheiset yhdistyksen toiminnasta. Toiminta on maksutonta, kaikille avointa ja siihen ei tarvitse ilmoittautua eikä sitoutua.

OmaisOiva-ryhmissä  voit jakaa ajatuksia ja tunteita toisten omaishoitajien kanssa. Ryhmät kokoontuvat säännöllisti lähellä omaishoitajia ja tarjoavat vertaistukea samanlaisessa elämätilanteessa oleville.

Omaishoitajien OVET-valmennuksesta  saat tietoja, taitoja ja tukea omaishoitajana toimimiseen. 16 tuntia kestävä valmennuskurssi avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan tarjoamiin palveluihin ja tukimuotoihin, hoivatyöhön ja avustamiseen sekä omaishoitajan jaksamiseen ja voimavarojen kartuttamiseen.

OivaHetki   henkilökohtainen ohjaus ja neuvonta puhelimen, sähköpostin tai henkilökohtaisen tapaamisen merkeissä. Henkilökohtainen tapaaminen järjestyy joko OmaisOivan toimistolla tai asiakkaan kotona. Ota rohkeasti yhteyttä!


OmaisOiva-toiminta 

OmaisOiva-toimintaa toteuttaa eri puolilla maata 30 Omaishoitajaliiton paikallisyhdistystä (v. 2017). Lisätietoja valtakunnallisesta OmaisOiva-toiminnasta https://omaishoitajat.fi/liiton-toiminta/liiton-toimintamuodot/omaisoiva-toiminta


OmaisOiva-toiminta Hyvinkäällä

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajaliitto ry:n ja sen paikallisyhdistysten yhteinen, omaishoitajille suunnattuja jaksamista tukevia toimintoja kehittävä ja juurruttava toimintamuoto.

OmaisOiva HyRisee on Hyvinkään Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n ja Riihimäen Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n yhteinen toimintamuoto jota rahoittaa STEA.

Toiminnan päätavoite on tukea alueen pitkäaikaissairaiden, ikääntyneiden ja vammaisten mahdollisuuksia asua kotona tarjoamalla omaishoitajille mahdollisuutta saada jaksamista tukevaa ja syrjäytymistä ennaltaehkäisevää järjestölähtöistä tukea.

OmaisOivan toimisto sijaitsee Hyvinkäällä osoitteessa Hämeenkatu 13-17 (käynti Parantolankadun puolelta)


Omaishoitajaliitto ry

Omaishoitajaliitto ry on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestö.

Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa eläviä henkilöitä.

Omaishoitajat ja läheiset -liittoon kuuluu 69 paikallisyhdistystä. Myös meidän yhdistyksemme on liiton jäsenyhdistys.

Linkki liiton kotisivuille www.omaishoitajat.fi