Toiminta Hyvinkäällä

2

Yhdistyksen säännölliset toiminnat

Omaishoitajien Pysäkki

Omaishoitajien Pysäkki on yhdistyksen kerran kuukaudessa kokoontuva vertaisryhmä omaishoitajille. Pysäkki kokoontuu OmaisOivan toimistolla joka kuun viimeinen pariton keskiviikko klo 13-15. Pysäkille ovat tervetulleita niin entiset, kuin nykyisetkin omaishoitajat. Vetäjinä toimivat Riitta Linnekoski ja Tarja Koppinen
Kokoontumiset keväällä 2019: 30.1, 27.2, 27.3, 24.4 ja 22.5 (Viimeinen kokoontuminen Lehtolan majalla osoitteessa Porvoonväylä 17)

Omaishoitajien kuntosalivuoro

Omaishoitajien vakituinen kuntosalivuoro tiistaisin klo 11-12 Lepovillan kuntosalilla HUOM! ryhmä kokoontuu huhti-toukokuun (2019) ajan poikkeuksellisesti maanantaisin klo 13-14)

Omaishoitajien vesijumpparyhmä

Vesijumpparyhmä kokoontuu torstaisin klo 12.30-13.15 Hyvinkään uimahallin terapia-altaassa Satu Suomen johdolla. Ilmoittautumiset Päiville! Vesijumpan kevätkausi kestää huhtikuun loppuun saakka!
Päivi Koppelmäki, omaistoiminnan ohjaaja
p.044 238 6453
pk.omaisoiva@gmail.com


OmaisOiva-toiminta Hyvinkäällä

OmaisOiva-toiminta on Omaishoitajat ja Läheiset -liitto ry:n ja sen paikallisyhdistysten yhteinen, omaishoitajille suunnattuja jaksamista tukevia toimintoja kehittävä ja juurruttava toimintamuoto. OmaisOiva HyRisee on Hyvinkään Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n ja Riihimäen Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n yhteinen toimintamuoto jota rahoittaa STEA. OmaisOiva HyRisee -toiminnan päätavoite on tukea alueen pitkäaikaissairaiden, ikääntyneiden ja vammaisten mahdollisuuksia asua kotona tarjoamalla omaishoitajille mahdollisuutta saada jaksamista tukevaa ja syrjäytymistä ennaltaehkäisevää järjestölähtöistä tukea. OmaisOivan toimisto sijaitsee Hyvinkäällä osoitteessa Hämeenkatu 13-17 (käynti Parantolankadun puolelta)

Säännölliset toiminnot:

Toimistovastaanotto ”Piipahdus”on toimistovastaanotto, jossa omaishoitajat voivat poiketa juttusilla
ja tietoa hakemassa. Kahvia tarjolla!
Hyvinkään toimistolla joka toisena torstaina klo 10-14
Päivät keväällä 2019: 24.1, 7.2, 21.2, 7.3, 21.3, 4.4, 18.4, 2.5 ja 16.5

Työikäisten omaishoitajien iltaryhmä joka kuun 3.torstai yhdistyksen toimistolla kl 17-18.30
Hämeenkatu 13-17, sisäänkäynti parantolankadun puolelta.

Erityislasten vanhempien vertaisryhmä

Kokoontuu kerran kuussa torstaisin klo 17-19 yhdistyksen toimistolla Hyvinkäällä.
Vetäjänä toimivat Leijonaemojen vertaisohjaajiksi kouluttautuneet Salla Kivelä ja Vuokko Nikki.
Facebookista kannattaa myös etsiä Hyvinkään Seudun Emot- sivusto
https://www.facebook.com/hyvinkaanseudunemot/,
jossa voi vaikka jatkaa ryhmässä kesken jäänyttä juttua!

Oivahetki on henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa joka toteutetaan puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisen tapaamisen merkeissä. Ota yhteyttä!

Minna Heikkilä p.040 588 2320                Päivi Koppelmäki p. 0442386453

mh.omaisoiva@gmail.com                                                 pk.omaisoiva@gmail.com

 


Muistiparkki

Muistiparkkitoiminta on Hyvinkään kaupungin järjestämää toimintaa. Toiminnan tarkoitus on auttaa omaishoitajaa epäsäännöllisen muutaman tunnin hoitopaikkatarpeessa. Omaishoitaja voi tuoda hoidettavansa Muistiparkkiin etukäteen sovittuna ajankohtana hoitaakseen itse päivän aikana omia asioita ja/ tai jaksamistaan. Muistiparkki ei ole omaishoitajan lakisääteinen vapaapäivä.

Muistiparkin päivähinta on 13,50€ ja siihen sisältyy aamupala, lounas ja päiväkahvi. Kuljetus täytyy järjestää itse. Muistiparkki on auki klo 8.30–15 välisenä aikana. Päiväkeskuksen tulee tietää asiakkaan tulosta viimeistään edellisenä päivänä mm. ruokatilausten vuoksi.

Omaishoitaja, joka tarvitsee hoidettavalleen Muistiparkkipaikan, jättää yhteystietonsa päiväkeskukseen (p. 019-459 4314, 0400-864 032). Päiväkeskuksesta otetaan yhteyttä ja tarjotaan vapaata aikaa.


Omaishoitajat ja läheiset -liitto
Liitto on omaishoitajien ja heidän hoidettaviensa edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa eläviä henkilöitä. Omaishoitajat ja läheiset -liittoon kuuluu 69 paikallisyhdistystä. Myös meidän yhdistyksemme on liiton jäsenyhdistys.
www.omaishoitajat.fi

Muita tärkeitä toimijoita:
http://www.finfami.fi/
http://www.mielenterveysseura.fi/fi
http://mtkl.fi/
http://www.kvtl.fi/fi/tukiliitto/
http://www.kehitysvammaliitto.fi/


Muuta toimintaa ja tukea Hyvinkäällä

FinFami Uusimaa ry – Omaiset mielenterveyden tukena   www.finfamiuusimaa.fi

Hyvinkään Kehitysvammaisten tuki ry  www.hyvinkaakvt.fi

Hyvinkään Seudun Muistiyhdistys ry  www.hyvvinkaanseudunmuisti.fi

Hyvinkään Seudun Mielenterveysseura ry  www.mielenterveysseurat.fi/hyvinkaa

Hyvinkään Seurakunta www.hyvinkaanseurakunta.fi

Hyvy ry www.hyvy.fi