Omaishoitoyhteisön chat palvelee koko kesän

Omaischat on avoinna 22.6. alkaen maanantaisin, tiistaisin ja torstaisin kello 9–12 sekä keskiviikkoisin kello 15–18 osoitteessa www.omaishoitajat.fi. Elokuun alusta alkaen Omaischat on avoinna myös perjantaisin kello 9–12.

Lisäksi Omaishoitajaliiton neuvontapuhelin palvelee omaishoidon kysymyksissä numerossa 020 7806 599 maanantaista torstaihin kello 9–15, paitsi 29.6.–30.7. kello 9–14.

Omaischat on omaishoitajille ja läheisistään vastuussa oleville henkilöille suunnattu tietoa ja ohjausta tarjoava verkkopalvelu. Chatiin voi kirjoittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti omaishoitoon liittyviä kysymyksiä, joihin neuvojat vastaavat chatissa. Tarvittaessa kysyjä ohjataan keskustelemaan puhelinneuvontaan.

Omaischatin neuvonnan tuottavat yhteistyössä Omaishoitajaliiton ja sen 28 jäsenyhdistyksen ammattilaiset. Yhteensä neuvojia on mukana yli 50 eri puolilta Suomea.

”Chat on kanava, jolla autamme omaishoitajia, koska koronariskin vuoksi on syytä noudattaa edelleen varovaisuutta. Tämä koskee erityisesti monia riskiryhmiin kuuluvia omaishoitoperheitä. Chat-hanke on myös osa omaishoitoyhteisömme palveluiden digitalisointia”, kertoo toiminnanjohtaja Sari-Minna Tervonen.

Elokuussa Omaischatin rinnalla avautuu Vertaischat, joka on tarkoitettu omaishoitajille, mutta siihen voivat ottaa yhteyttä myös omaishoidettavat. Vertaischat toteutetaan Omaishoitajaliiton jäsenyhdistysten kouluttamien vapaaehtoisten voimin.

Chatin laajentamisen ja aukiolon läpi kesän mahdollistaa sosiaali- ja terveysministeriön runsaan 50 000 euron lisäavustus, joka myönnetään Veikkauksen tuottamista voittovaroista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *